Karakal Tribal Badminton PU Grip KA680 Review in Singapore Professional Stringing Services Certified Stringer ERR Racket Restring 2024

Ulasan Karakal Tribal Badminton PU Grip KA680 di KL Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Karakal Tribal Grip KA680 ialah salah satu gred tertinggi model Karakal berbanding siri Karakal PU Super Grip biasa.

Karakal KA680 Tribal Grip Malaysia KL ERR Racket Restrings by Professional Stringing Services Certified Stringer ERR Racket Restring 2024

Selamat datang ke

Cengkaman Badminton Suku Karakal di Kawasan Kuala Lumpur Malaysia

Karakal Tribal Grip ialah salah satu gred tertinggi bagi model Karakal berbanding siri Karakal PU Super Grip biasa. Cengkaman Tribal Karakal mempunyai ketahanan lasak yang tahan lebih lama berbanding genggaman badminton lain kerana permukaannya dengan teknologi tidak licin.

Selain itu, cengkaman mempunyai permukaan timbul dan sentuhan super lembut yang menarik ramai pemain badminton, walaupun harganya lebih tinggi sedikit.

Ulasan daripada Eric:  Karakal Tribal Grip adalah lebih baik daripada Karakal PU Super Grip kerana ia lebih nipis dan mempunyai permukaan melekat yang terasa baik dan tahan lebih lama.

Karakal Tribal Grip dijual terutamanya di Malaysia untuk semua pencinta badminton yang telah menyokong produk Karakal. Secara ringkasnya, ciri penyerap hebat Karakal Tribal Grip membolehkan kami menikmati permainan dengan lebih banyak dengan cengkaman yang tidak licin tetapi selamat sepanjang masa.

Karakal Tribal Grip KL Malaysia oleh ERR Racket Restring Professional Stringer Sertified Stringer 2024

Cengkaman Badminton Suku Karakal di Taman Melawati KL

Kebanyakan pemain riadah tidak tahu cara membalut cengkaman badminton dengan betul, walaupun selepas bermain badminton lebih daripada 10 tahun. Malah, beberapa pemain badminton tahu cara membalut cengkaman badminton, tetapi mereka melakukannya dengan tidak betul. kenapa? Mereka tidak pernah benar-benar mengetahui teknik yang betul, seperti bagaimana sesetengah pemain tidak pernah menjalani latihan yang betul mengenai asas badminton.

Adakah membungkus cengkaman badminton sukar? Tidak, tetapi jika cengkaman badminton tidak dibalut dengan betul berdasarkan saiz tapak tangan pemain, ia pasti akan menjejaskan prestasi mereka. Selain itu, sesetengah pemain riadah tidak pernah menjaga kebersihan diri, menyebabkan cengkaman menjadi berbau selepas hanya satu tahun digunakan. Mengapa ia menjadi berbau?

Terdapat banyak sebab mengapa cengkaman mungkin berbau, seperti model cengkaman atau bahan tidak sesuai untuk pemain. Sebagai contoh, pemain dengan tapak tangan berpeluh boleh terus menggunakan cengkaman berlebihan dan bukannya cengkaman tuala. Sejak 10 tahun yang lalu, kami telah menerima pek daripada ahli ERR yang telah bermain badminton selama 2-3 tahun, tetapi tidak tahu tentang raket mereka. Teknologi Karakal Tribal Grip mungkin terlalu mahal untuk pemain pemula, kerana mereka boleh membeli genggaman badminton dengan harga RM12 atau RM15 di kedai dalam talian.

Karakal Tribal KA680 Grip Malaysia KL ERR Racket Restrings Professional Stringer Sertified Stringer 2024

Karakal Tribal Grip KA680 oleh ERR Badminton Stringing KL

Selain itu, cengkaman badminton Tribal Grip KA680 didatangkan dengan reka bentuk tatu yang luar biasa untuk meningkatkan “rasa” semasa menggenggam. Rasa norak Karakal Tribal Grip KA680 adalah lebih tinggi dan lebih selesa berbanding bahan cengkaman PU jenama biasa yang lain.

Kebanyakan genggaman PU mempunyai jangka hayat maksimum 1-2 tahun kerana bahan tersebut tidak mempunyai jangka hayat tertentu. Oleh itu, genggaman PU biasa seperti Apacs dan Fleet mempunyai jangka hayat yang lebih pendek.

kenapa? Bahan yang lebih murah digunakan untuk cengkaman biasa cenderung kehilangan permukaan cengkamannya dan menghasilkan habuk “serbuk” selepas hanya beberapa bulan digunakan, menjadikannya tidak berguna. Namun, dengan kualiti Cengkaman Suku Karakal, kami boleh menjamin jangka hayat yang lebih lama dan lebih baik.

Karakal Tribal Grip Malaysia KL ERR Racket Restring by Professional Stringing Services Certified Stringer 2024

Karakal Tribal PU Super Grip – Jenama Pita Grip Badminton

Cengkaman Tribal Karakal sesuai untuk pemain yang lebih gemarkan cengkaman PU yang lebih nipis tetapi dengan rasa norak yang kuat. Berdasarkan maklum balas pelanggan, Karakal Tribal Grip adalah salah satu genggaman terbaik untuk raket badminton.

Tambahan pula, jenama Karakal KA680 Tribal Grip terkenal di Malaysia dengan reka bentuk dan rasa yang baik terutamanya apabila digunakan dalam raket badminton. Oleh itu, Karakal KA680 Tribal Grip biasanya digunakan oleh pemain badminton peringkat tinggi.

KARAKAL KA680 Tribal PU Grip oleh ERR Badminton Stringing KL Malaysia Professional Stringing Services Certified Stringer 2024

Penerangan mengenai Karakal Tribal PU Super Grip KA680

Cengkaman Gantian Permukaan SRF Sentuhan Lembut
Universal Length
KA680 TRIBAL GRIP

Ciri-ciri :
The Worlds #1 PU Super Grip
Grip Gantian
Non-Slip PU SRF Surface
Superior Absorbency
Sentuhan lembut
Nullifies Vibration
Super Tacky
Panjang Sejagat
Self Adhesive

Dibuat di England

Warna Tersedia:
Hitam, Putih, Kuning, Jingga, Hijau

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Di mana untuk membeli cengkaman badminton?

Lawati kedai dalam talian Shopee untuk membeli!

https://shopee.my/racketrestringerr

Kerap Soal Jawab

Bolehkah saya mengumpulnya sendiri?
Malangnya, kami tidak dapat menawarkan koleksi sendiri pada masa ini kerana jadual stringing dan bimbingan kami sangat penuh.

Pada masa ini, kami tertumpu terutamanya pada menyediakan perkhidmatan pasang tali raket badminton profesional, dan penjualan genggaman hanyalah satu aspek daripada tawaran stringing kami.