Yonex Nanogy 98 Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Yonex Nanogy 98 Ulasan Tali Badminton di KL Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Untuk memulakan, ulasan mengenai tali Yonex Nanogy 98 ini ditulis oleh ERR pada tahun 2019. NBG98 adalah tali yang boleh memberikan daya tolakan yang baik dan tahan lama.

Perkhidmatan Pasang Semula Raket Nanogy98 ERR Badminton Kuala Lumpur KL Malaysia Pengegejat Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Selamat datang ke

Ulasan Tali Badminton Yonex Nanogy 98 oleh ERR Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur

Berikut adalah ulasan tentang pasang semula tali Nanogy 98 badminton:

Apabila menggunakan tali Yonex NBG98, anda dapat mendengar bunyi yang jelas, terutamanya semasa melakukan pukulan smash dan lob. Selain itu, kami telah menerima maklum balas yang menunjukkan tali ini lebih tahan lama daripada Yonex BG66. Pada masa kini, jika anda menggunakan BG66 untuk permainan riadah, anda mungkin akan perasan isu utama ialah kehilangan ketegangan. Walaupun BG66 memberikan daya tolakan yang hebat dan bunyi pukulan yang baik, pemain tidak puas dengan kehilangan ketegangan. Jika ini adalah masalah yang anda hadapi, anda boleh mencuba tali Nanogy 98 dan tetapkan ketegangan antara 24-27 paun. Tali ini memberikan rasa sederhana yang serupa tetapi masalah kehilangan ketegangan tidak seburuk BG66. Maklum balas ini datang dari ahli-ahli kami.

Ulasan oleh Eric: Saya biasanya memasang semula tali Yonex Nanogy 98 pada 27 paun untuk permainan riadah saya. Semasa melakukan pukulan smash, saya boleh mendengar bunyi yang kuat dan jelas, dan saya juga dapat membuat pukulan pertahanan yang baik.

Di bawah adalah hasil ujian DT untuk eksperimen pasang semula tali Nanogy 98 badminton pada 28 paun.

Hari Pertama          62 – 59DT

Hari Kedua            54 – 56DT

Hari Ketiga             51 – 53DT

Perkhidmatan Pasang Semula Tali Badminton Nanogy 98 oleh ERR Badminton Malaysia Kuala Lumpur KL Pengegejat Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Ulasan mengenai Tali NBG98 oleh ERR Pasang Tali Badminton KL

Pertama, pasang semula tali badminton Nanogy 98 memberikan perasaan yang tajam walaupun dengan ketebalan 0.66mm. Kedua, seperti yang dinyatakan oleh pengeluar, ia menawarkan daya tolakan yang cemerlang untuk pukulan tinggi dan pukulan pertahanan. Ketiga, kebanyakan pemain riadah lebih suka NBG98 kerana ia memberikan daya tolakan yang tinggi dan tahan lama. Dari segi kawalan, anda akan memiliki kawalan yang lebih baik semasa jaring berbanding dengan menggunakan tali yang lebih nipis seperti BG Aerobite. Ini kerana tali yang lebih nipis mempunyai daya tolakan yang tidak konsisten.

Kami tidak melihat banyak pemain kebangsaan atau antarabangsa yang menggunakan tali yang lebih nipis, dan yang ternipis yang mereka gunakan adalah 0.65mm atau BG Aerobite. Pemain-pemain ini telah dilatih dengan baik dan dapat mencapai kawalan yang sangat baik semasa permainan. Oleh itu, mereka hanya memerlukan tali yang menawarkan kawalan yang baik dan tahan lama. Selain itu, jika daya tolakan tali terlalu tinggi, jaringan mereka mungkin terlalu tinggi atau keluar dari padang. Jika anda seorang pemain yang menghargai kawalan, tali Yonex NBG98 adalah pilihan yang ideal. Walaupun memiliki daya tolakan yang tinggi, ia tetap memberikan kawalan yang baik, kerana ketebalannya 0.66mm tidak terlalu nipis.

Pasang Semula Tali Badminton Nanogy 98 KL Malaysia oleh ERR Badminton Stringing Pengegejat Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Memahami Proses Pasang Semula Tali untuk Yonex Nanogy 98

Secara amnya, kami sentiasa menggunakan mod pra-putar semula ketika memasang semula raket dengan tali Nanogy 98 untuk meningkatkan masalah kehilangan ketegangan. Walau bagaimanapun, terdapat cara lain untuk mengurangkan kehilangan ketegangan, seperti mengikat simpul dengan betul semasa memasang semula. Malangnya, kebanyakan kedai di Malaysia dan Singapura menggunakan kaedah pra-putar, yang tidak diterima mengikut Piawaian Pengegejan Antarabangsa. Kaedah ini melibatkan memuatkan raket yang telah mempunyai tali ke mesin pengegejan.

Ramai yang tidak tahu kerana mereka tidak mempunyai pengetahuan mengenai pengegejan dan memilih kaedah pra-putar kerana ia menjimatkan masa pemilik kedai. Walau bagaimanapun, kaedah ini tidak pernah diterima oleh ERR, kerana ia boleh merosakkan kebolehlengkapkan tali dan menghasilkan ketegangan yang tidak tepat. Secara ringkasnya, banyak pemain badminton mengulas bahawa daya tolakan dan ketahanan tali Nanogy 98 adalah baik, dan sesetengahnya menganggapnya lebih baik daripada BG66 Ultimax. Akhirnya, ramai ahli lebih suka kaedah pasang semula tali badminton Nanogy 98 kami kerana kami mengikuti Piawaian Antarabangsa, dan semua peralatan kami dari Yonex Jepun.

Perkhidmatan Pasang Semula Tali Badminton Yonex Nanogy 98 di Taman Melawati Kuala Lumpur oleh ERR Badminton Restring, Malaysia KL

Penerangan Pengeluar Mengenai Yonex Nanogy 98

Penerangan

Tali Nanogy 98 memberikan perasaan yang tajam walaupun dengan ketebalan 0.66mm dan menawarkan daya tolakan yang cemerlang untuk pukulan tinggi dan pukulan pertahanan.

Bahan:

MULTIFILAMENT / CS CARBON NANOTUBE

Panjang:

10m (33 kaki)

Gauge:

0.66mm

Ciri Utama:

Daya Tolakan Tinggi

Rasa Sederhana

Dibuat di Jepun

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Harga Pasang Tali Badminton NBG98

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.