Yonex BG80 Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Yonex BG80 Ulasan Tali Badminton di KL Malaysia

By ERR Badminton Stringing

Pertama sekali, BG80 dikenali sebagai tali all-rounder terbaik dalam siri tali Yonex, dan ia juga pilihan tali yang paling popular bagi ramai pemain kompetitif dan profesional.

BG80 Perkhidmatan Pasang Tali Semula Raket KL Malaysia Jurulatih Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Selamat datang ke

Yonex BG80 Ulasan Pasang Tali Badminton oleh ERR Perkhidmatan Stringing Badminton di KL

Berikut adalah ulasan pasang tali semula raket BG80:

Sama seperti itu, 80% pemain profesional menggunakan BG80 semasa pertandingan antarabangsa mereka, seperti All-England Open, disebabkan reputasinya untuk penolakan yang baik dan ketahanan. BG80 memberikan lebih banyak penolakan semasa melancarkan dan memukul, memerlukan usaha yang lebih sedikit sambil menghasilkan pukulan yang lebih kuat. Walaupun dengan tenaga dan kekuatan rendah, melancarkan hingga ke garis dasar adalah mudah dicapai.

Yonex telah mengiklankan bahawa bermain dengan BG80 memberikan perasaan “keras” ketika memukul bulu tangkis, serta bunyi yang padu, yang menjadi kehendak kebanyakan pemain. Selain itu, sesetengah pemain yang sebelum ini menggunakan BG65 telah menukar kepada BG80, dengan mengutip kawalan yang lebih unggul dalam permainan mereka sebagai alasan. Akhirnya, ketahanannya juga dianggap memadai.

Ulasan oleh Eric: Saya biasanya memasang semula raket badminton N80ll saya dengan Yonex BG80 pada ketegangan 28 lbs, dan saya dapat merasakan ia memberi saya lebih banyak kuasa semasa memukul.

Berikut adalah ujian DT eksperimen pasang semula tali badminton BG80 pada 28 lbs.

Hari Pertama        64 – 62 DT

Hari Kedua           54 – 57 DT

Hari Ketiga           51 – 56 DT

BG80 Pasang Tali Semula Badminton Wangsa Maju KL Jurulatih Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Ulasan Tali dan Pasang Semula BG80 di Melati Utama

Tali ini menawarkan kuasa yang membangkitkan semangat dan penolakan yang luar biasa, dan dianggap sebagai salah satu tali premium dari Yonex. Bagi memastikan prestasi yang optimal, Yonex telah melaburkan masa dan usaha yang besar dalam proses pengeluarannya.

Salah satu ciri penjualan utama bagi Yonex BG80 adalah kawalan dan keupayaan penolakannya. Bahan tali BG80 mempunyai bentuk bertoreh pada lapisan permukaannya, yang meningkatkan geseran antara tali. Geseran yang meningkat ini membolehkan bulu tangkis “menggigit” tali untuk tempoh yang lebih lama, menghasilkan penolakan yang lebih baik untuk pukulan potong, jatuh, atau putaran ke arah jaring.

Selain itu, ia memberikan lebih banyak kuasa semasa memukul bulu tangkis. Catatan kami tentang pasangan tali semula menunjukkan bahawa BG80 adalah tali terbaik untuk kawalan permainan. Dari segi ketahanan, BG80 dapat tahan lama jika titik manis di pukul secara konsisten. Walau bagaimanapun, sesetengah pemain telah mengalami pecahan tali, yang mungkin disebabkan oleh ketegangan yang terlalu rendah atau kaedah pasang tali semula yang salah digunakan oleh pengetat tali.”

BG80 Pasang Tali Semula Raket ERR Melati Utama KL Malaysia Jurulatih Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Tali Badminton Yonex BG80 dengan Mesin Pasang Digital Yonex Protech 8

Kualiti pasang semula tali badminton BG80 sangat ditingkatkan apabila menggunakan mesin pasang digital. Ini kerana kami biasanya menggunakan kaedah pra-regangan yang menghasilkan penurunan ketegangan yang lebih perlahan. Di ERR, kami menggunakan mesin pasang digital Yonex Protech 8 yang mendapat rating tertinggi di dunia untuk semua perkhidmatan pasang semula tali badminton kami. Sebelum melakukan pasang semula tali badminton BG80, kami memastikan bahawa mesin dikalibrasikan dengan menggunakan pengetar ketegangan berkalibrasi kami untuk memeriksa ketepatan ketegangan yang ditarik. Langkah ini penting kerana ketegangan yang tidak konsisten dalam tali yang tebal boleh membuatnya menjadi “spongy,” menyebabkan ketidakselesaan semasa bermain.

Kami telah menemui bahawa ketegangan optimal untuk BG80 adalah sekitar 25 lbs, yang memberikan prestasi terbaik. Jika seorang ahli membawa raket yang hanya boleh menampung ketegangan hingga 22 lbs dan tetap ingin menggunakan BG80, kami mencadangkan untuk menggunakan jenis tali yang berbeza atau tali yang lebih nipis. Ketegangan yang rendah pada BG80 boleh menyebabkannya pecah dengan mudah, mempengaruhi permainan pemain. Akhirnya, untuk ahli yang tidak tahu tali yang harus digunakan setelah tali semasa mereka pecah, Certified Stringer kami, Mr. Eric, sentiasa bersedia untuk memberi nasihat mengenai jenis tali dan ketegangan terbaik untuk permainan mereka.

BG80 Pasang Semula Tali Badminton dengan Victor AuraSpeed 70 26lbs oleh ERR Racket Restring Pasang Tali Profesional 2024

Keterangan Pembuat Tali Badminton Yonex BG80

Keterangan

Serat Vectran modulus tinggi adalah bahan canggih yang dililitkan di sekitar inti multifilamen yang kuat.

Bahan: MULTIFILAMENT / VECTRAN

Panjang:

10m (33 kaki)

Saiz:

0.68mm

Ciri-ciri Utama:

Penolakan Tinggi

Perasaan Keras

Dibuat di Jepun

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Harga Pasang Semula Tali Badminton BG80

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.