Yonex Exbolt 63 Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Yonex Exbolt 63 Ulasan Tali Badminton di Kuala Lumpur (KL) Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Ini adalah ulasan mengenai pemasangan tali badminton Yonex Exbolt 63 oleh ERR Badminton Restring di KL Malaysia.

Ulasan Pasang Tali Senar Badminton Exbolt 63 oleh ERR Penyepitan Raket Badminton 2024 Kuala Lumpur KL Jurulatih Bertauliah dalam Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Selamat datang ke

Yonex Exbolt 63 Ulasan Tali Badminton oleh ERR Badminton Stringing di KL

Untuk permulaan, berikut adalah ulasan tali badminton Yonex Exbolt 63:

Pertama-tama, tali badminton Yonex Exbolt 63 adalah salah satu tali yang paling nipis yang tersedia, dengan ketebalan hanya 0.63mm, tetapi juga memiliki jangka hayat yang lebih lama. Walaupun banyak pemain badminton mungkin awalnya bimbang tentang ketebalannya yang nipis, sebenarnya ia lebih tahan lama daripada tali Yonex yang lebih tebal, seperti Yonex BG66 Ultimax. Kebanyakan pemain tahu bahawa tali BG66UM cenderung menjadi lembut dengan cepat dan kehilangan ketegangan selepas hanya beberapa perlawanan. Walau bagaimanapun, pengguna tetap Yonex Exbolt 63 kemungkinan akan memperhatikan bahawa tali tersebut sebenarnya lebih kaku daripada tali lain yang lebih tebal.

Ulasan oleh Eric: Saya telah menggunakan tali badminton Yonex Exbolt 63 untuk masa yang agak lama sekarang, dengan ketegangan 26lbs untuk perlawanan santai saya. Kekekalan tali ini adalah sangat baik, dan berbeza dengan tali nipis lain, ia tidak terasa terlalu bouncy.

Di bawah adalah ujian DT pemasangan tali Exbolt 63 pada ketegangan 26 lbs.

Hari Pertama 59 – 57DT

Hari Kedua 56 – 54DT

Hari Ketiga 55 – 54DT

Ulasan Pasang Tali Badminton Exbolt 63 oleh ERR Pasang Raket Badminton Setapak Jaya KL Malaysia Jurulatih Bertauliah dalam Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Adakah Yonex Exbolt 63 sesuai untuk pemain pada semua tahap?

Tali badminton Yonex Exbolt 63 boleh sesuai untuk pemain pada semua tahap, tetapi adalah penting untuk menetapkan ketegangan yang betul. Pemain pemula mungkin tidak mempunyai pengetahuan atau pengalaman untuk menetapkan ketegangan dengan betul, dan sebagai hasilnya, mereka mungkin memilih ketegangan yang terlalu tinggi, seperti 28 lbs. Ini boleh menyebabkan prestasi yang buruk, dengan tali yang terasa tidak responsif dan sukar untuk menghasilkan kuasa semasa permainan.

Apabila ahli baru memilih pemasangan tali badminton Exbolt 63 dan menetapkan ketegangan pada 28-30 lbs, kami biasanya meminta video permainan mereka untuk membantu kami menentukan tahap mereka dan mengesahkan sama ada tetapan ketegangan yang tinggi adalah kesilapan atau hanya rawak. Kami tidak mengabaikan untuk mengumpul wang dan melakukan pemasangan tali dalam situasi seperti ini.

Misi kami adalah untuk memastikan setiap pemain menikmati perkhidmatan pemasangan tali profesional kami, daripada hanya membayar untuk tali tanpa menikmati pengalaman tersebut. Tali ini boleh sesuai untuk pemain pada semua tahap jika ketegangan yang betul dipilih.

Ulasan Pasang Tali Raket Badminton Exbolt 63 oleh ERR Pasang Tali Raket KL Taman Melati Jurulatih Bertauliah dalam Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Adakah Yonex Exbolt 63 mudah putus?

Dari sudut pandang profesional, tali badminton Yonex Exbolt 63 memiliki ketahanan yang lebih baik daripada BG66 Ultimax atau Victor VBS 66 Nano. Ini disebabkan oleh lapisan unik yang memberikannya ketahanan yang sangat baik. Selain itu, ketegangan tali ini jauh lebih kaku daripada tali-tali seumpamanya berketebalan 0.63mm. Tali ini tidak lembut, tetapi mempunyai perasaan yang keras. Oleh itu, ia lebih sesuai untuk pemain yang lebih suka tali yang lebih kaku.

Tali badminton Exbolt 63 boleh dianggap sebagai unik kerana biasanya tali berketebalan 0.63mm yang lebih nipis mempunyai tali yang lebih lembut dan sesuai untuk pemula. Walau bagaimanapun, Exbolt 63 mempunyai perasaan keras, kaku, dan tahan lama yang sesuai untuk pemain peringkat pertengahan dan mahir yang memerlukan lebih banyak kawalan dan daya tolakan. Adakah Yonex Exbolt 63 layak dicuba? Pasti. Tali ini adalah tali pertama dari Yonex yang datang dengan ketebalan 0.63mm dan menawarkan ciri-ciri unik, seperti tali nipis dengan perasaan keras dan tahan lama yang kebanyakan jenama lain tidak dapat menandingi.

Ulasan Pasang Tali Raket Badminton Exbolt 63 oleh ERR Pasang Tali Raket KL Melati Utama Jurulatih Bertauliah dalam Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Pemasangan Tali Badminton Yonex Exbolt 63 di Kuala Lumpur

Berdasarkan pengalaman pemasangan tali badminton kami di Jurong, kami telah perasan bahawa banyak pemain peringkat “pemula” sering memilih tali yang sangat nipis dan menetapkan ketegangan yang tinggi, tetapi adakah ini cara yang betul? Tidak, sebenarnya ia adalah cara yang paling bodoh untuk memasang tali. Mengapa? Secara typikal, tali yang lebih nipis boleh memberikan daya tolakan yang tinggi, tetapi jika dipasang pada ketegangan tinggi, seperti 28 hingga 29 lbs, ini boleh mengambil daya tolakan dan merosakkan ciri tali. Ketegangan tinggi bukanlah yang terbaik untuk pemula, dan kami tidak bermaksud untuk menghina pemula, tetapi ini tidak berguna untuk mereka.

Apabila mereka dipasang dengan ketegangan tinggi, ia tidak akan membantu meningkatkan kemahiran atau prestasi mereka. Kebanyakan pemula memilih untuk memasang pada ketegangan tinggi kerana mereka membayangkan bunyi tali mestilah sangat jelas, seperti “profesional”. Ini sebenarnya menunjukkan bahawa mereka adalah pemula sepenuhnya. Jurulatih Raket Utama dan Penyepit Tali Bertauliah kami juga seorang jurulatih badminton Bertauliah di Kuala Lumpur (KL). Beliau percaya bahawa cara terbaik untuk memilih tali badminton adalah mengikut peringkat pemain, kekuatan, dan berkerjasama dengan penyepit tali. Menyediakan video permainan, jika diperlukan, juga boleh membantu.

Ulasan Pasang Tali Raket Badminton Exbolt 63 oleh ERR Pasang Tali Raket KL Malaysia Penyepit Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Penerangan Pengeluar mengenai Yonex Exbolt 63

Penerangan

Teknologi FORGED FIBER telah memberikan Yonex lebih banyak kebebasan untuk membina tali yang lebih nipis tanpa mengorbankan daya tahan.

Bahan: Pembinaan Teras: Multifilamen Nylon Intensiti Tinggi Luaran: FORGED FIBER

Panjang: 10m (33 ft) Gauge: 0.63mm / 22 GA.

Ciri-ciri Utama: Daya Tolakan Cepat

Dibuat di Jepun

Hasilnya adalah gabungan daya tolakan cepat dan daya tahan, walaupun nilai gauge hanya 0.63mm.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Harga Pasang Tali Exbolt 63

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.