Li-Ning LN62 Instinct Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Li-Ning LN 62 Instinct Ulasan Pasang Tali Badminton di KL Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Li-Ning LN 62 INSTINCT Ulasan Pasang Tali Raket Badminton oleh ERR Badminton Restring KL.

Li-Ning LN 62 Instinct Ulasan Tali Badminton di Taman Damai 16 ERR Kuala Lumpur KL

Selamat datang ke

Li-Ning LN 62 Instinct String Review oleh ERR Badminton Stringing di KL Malaysia

Tali badminton Li-Ning LN 62 INSTINCT, yang dilancarkan pada 2019, adalah tali raket paling nipis daripada Li-Ning. Dengan tolok hanya 0.62mm, ia sangat nipis, tetapi prestasinya di luar jangkaan. Walaupun nipis, tali memberikan rasa yang teguh pada tali, tanpa terlalu lembut. Ia adalah pilihan yang bagus untuk dipertimbangkan untuk permainan badminton anda.

Ulasan daripada Eric: Walaupun nipis, tali badminton Li-Ning LN 62 INSTINCT terasa kaku. Saya cuba mengikatnya pada 25 paun dan kuasa tolakan adalah hebat. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa jika dibandingkan dengan Kizuna D61, kedua-dua tali raket mempunyai ciri yang berbeza dan mungkin memenuhi keperluan yang berbeza.

Dengan tali raket Li-Ning LN 62, anda boleh mengalami kuasa tolakan yang sangat baik sambil mengekalkan perasaan yang mantap. Selain itu, ia lebih tahan lama berbanding tali nipis lain yang terdapat di pasaran.

Walau bagaimanapun, berikut ialah keputusan ujian DT untuk pasang tali raket badminton Li-Ning LN 62 INSTINCT yang diikat pada 25 paun:

Hari Pertama      54 – 56DT

Hari Kedua         51 – 53DT

Hari Ketiga        50 – 53DT

Li-Ning 62 Instinct Ulasan Tali Badminton di Danau Kota oleh ERR Badminton Restring Kuala Lumpur KL Malaysia

Li-Ning LN 62 Instinct Badminton Stringing in Taman Melawati Malaysia

Pada masa ini, pasaran dibanjiri dengan tali raket nipis yang sama ada terlalu melenting atau mengalami penurunan tension yang cepat. Bagaimanapun, tali badminton Li-Ning LN 62 INSTINCT boleh mengekalkan tension untuk jangka masa yang lebih lama. Ramai orang bertanya kepada saya mengapa saya menggunakan tali nipis tetapi tidak pernah mengalami putus tali. Terdapat pelbagai sebab, tetapi jawapan umum ialah kekuatan badan mereka mungkin rendah. Ini bermakna apabila raket bersentuhan dengan bulu tangkis, mereka perlu menjana kuasa dari bahu, pergelangan tangan dan badan mereka untuk mengelakkan tension yang berlebihan pada tali.

Jika anda mendapati kekuatan badan anda rendah, ada dua perkara yang anda boleh lakukan. Pertama, anda boleh berlatih untuk meningkatkan kekuatan dan fleksibiliti anda. Apabila usia anda meningkat, fleksibiliti anda mungkin berkurangan, menjadikannya lebih sukar untuk badan anda menjana kuasa. Itulah sebabnya kedua-dua kekuatan dan fleksibiliti adalah penting. Tidak cukup dengan hanya memilih tali badminton yang betul, seperti Li-Ning LN 62 INSTINCT, dan mengharapkan prestasi yang lebih baik.

Memilih tali badminton yang betul, seperti Li-Ning LN 62 INSTINCT, boleh meningkatkan prestasi anda pada mulanya. Walau bagaimanapun, apabila tension tali berkurangan, anda mungkin merasakan keperluan untuk mengikat semula raket anda setiap hari, yang tidak praktikal. Oleh itu, adalah lebih baik untuk memberi tumpuan kepada melatih badan anda untuk meningkatkan kekuatan dan kesihatan keseluruhan. Jangan jadikan usia sebagai alasan untuk mempunyai stamina yang lemah. Kami mempunyai pemain yang berusia 73 tahun dan masih berjoging setiap hari sambil mengekalkan kemahiran cemerlang dengan lebih sedikit kesilapan. Ingat, kemahiran, stamina dan kekuatan semuanya penting dan harus digabungkan untuk meningkatkan permainan anda. Anda tidak boleh bergantung hanya pada satu daripada faktor ini.

Li-Ning 62 Instinct Perkhidmatan Restring Badminton di Sri Rampai oleh ERR Badminton-Restring Kuala Lumpur KL Malaysia

Tali Raket Li-Ning LN 62 Instinct: Baik untuk Gaya Permainan Anda

Sama ada anda memilih untuk mengikat tali badminton Li-Ning LN 62 INSTINCT atau mana-mana tali raket lain, tiga faktor yang dinyatakan di atas adalah penting untuk menjadi pemain yang baik. Tiada siapa boleh memintas faktor ini. Sesetengah generasi yang lebih tua mungkin berfikir bahawa mereka hanya boleh memberi wang kepada penyambung dan biarkan mereka memilih tali raket yang terbaik untuk mereka. Namun, semahal mana pun talinya, ia tidak berguna jika ia hanya membawa kebahagiaan sementara. Adalah penting untuk memberi tumpuan kepada peningkatan jangka panjang dengan membangunkan kemahiran, stamina dan kekuatan anda.

Ramai orang percaya bahawa pasang tali raket yang betul sentiasa berubah boleh meningkatkan kemahiran dan kekuatan mereka, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Walaupun anda menjumpai perkhidmatan pasang tali raket badminton terbaik di Malaysia dan raket anda diikat dengan jenama terkini seperti Ultimax atau Power, ia bukan jaminan peningkatan. Nama jenama ini selalunya hanya helah pemasaran, dan anda mungkin akan membazirkan wang anda. Jika tali raket ini benar-benar berkesan, mengapa pemain negara masih perlu berlatih dan bekerja keras setiap hari?

Jika anda merasakan bahawa tali raket badminton anda bukan masalahnya, tetapi anda masih berasa lemah dalam bidang tertentu, seperti kurang gerak kaki, stamina, atau kemahiran, maka sudah tiba masanya untuk anda melatih dan memperbaiki diri dalam bidang tersebut. Sebaik sahaja anda telah mengenal pasti kelemahan anda, adalah penting untuk mengatasinya. Sebagai pemain masa lapang, kebanyakan kedai mungkin tidak mempertimbangkan tahap atau gaya permainan anda apabila mencadangkan tali raket. Mereka mungkin hanya bimbang tentang jumlah yang anda sanggup bayar, yang tidak sesuai.

Banyak kedai mungkin hanya memberikan apa yang anda mahukan dan mengambil wang anda tanpa mengambil kira tahap atau gaya permainan anda. Ini boleh menyebabkan anda menderita di gelanggang dan berfikir bahawa tali raket itu tidak baik, dan anda perlu mengubahnya. Selepas bertahun-tahun bermain, tahap, kemahiran dan stamina anda mungkin kekal sama, yang tidak sesuai. Adalah penting untuk terus meningkatkan dan mendaki ke peringkat seterusnya, sama seperti pengetahuan. Jika anda tidak terus belajar perkara baharu, anda mungkin ketinggalan zaman dan terlepas inovasi baharu seperti tali raket badminton moden Li-Ning LN62 INSTINCT. Saya berharap bahawa anda telah mendapat sesuatu daripada ini yang pekedai mungkin tidak memberitahu anda.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Instinct Li-Ning 62 di Kampung Baru KL Malaysia oleh ERR Penstring Badminton Profesional Bertauliah 2024 Setiawangsa

Maklumat Syarikat Nama Syarikat Li-Ning LN 62 Instinct Produk dan Perkhidmatan: Manufacturer Description

Spesifikasi

Kawalan – 8

Ketahanan – 7

Kuasa tolakan – 10

Bunyi pukulan – 10

Penyerapan Kejutan – 8

Sama seperti Kecekapan Kos Tinggi + Tolakan

Bahan & Struktur

Teras: Multifilamen Jalinan Nano Tahan Panas & Berintensiti Tinggi

Luaran: Nilon tahan haba & Intensiti Tinggi

Salutan: Resin elastik kompaun

Tali badminton memberikan kuasa tolakan yang tinggi dan mempunyai diameter super nipis hanya 0.62mm, menghasilkan kuasa tolakan yang sangat baik dan bunyi pukulan yang jelas.

Tali badminton dibuat menggunakan fabrik kalis haba dan berintensiti tinggi untuk kedua-dua lapisan dalam dan luar, bersama-sama dengan teknologi 3D KNIT unik Li-Ning. Ini menghasilkan tali raket yang lebih tahan lama berbanding dengan yang lain dengan diameter yang sama.

Perasaan memukul yang rangup.

Restring Badminton Kampung Datuk Keramat Kuala Lumpur KL ERR Badminton Malaysia

Li-Ning LN 62 Instinct: Harga Stringing Badminton

Kos Stringing Badminton – RM50 ( Stringing + Buruh ) Bersih

Jawapan Yang Sering Ditanya


Bagaimana untuk membuat temujanji?

Untuk menyemak ketersediaan slot pasang tali raket kami, sila klik pada butang “Tempah”.

Anda juga boleh klik pada pautan ini untuk menempah pasang tali raket badminton.

https://errbadmintonrestring.my/member/ms/stringing-appointment/

Apabila anda menempah janji temu melalui sistem kami, anda boleh memilih sama ada anda ingin mengumpul raket anda di tempat atau pada hari yang sama.

Harga dan warna tali yang sepadan dipaparkan dengan jelas dalam sistem temu janji kami untuk semua perkhidmatan pasang tali raket badminton.

Untuk memastikan kami menyediakan perkhidmatan pasang tali raket badminton yang betul kepada anda, kami mohon agar anda membuat temu janji terlebih dahulu.

Nota: Kami menerima walk-in untuk pasang tali raket badminton, tetapi sila ambil perhatian bahawa pasang tali raket badminton profesional memerlukan masa tambahan. Ini selaras dengan peraturan kami untuk menyediakan perkhidmatan pasang tali raket profesional. Semua ahli dikehendaki membuat temujanji dalam talian sebelum melawat kemudahan kami.