Li-Ning No.1 Boost Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Li-Ning No.1 Boost Ulasan Pasang Tali Badminton di KL Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Li-Ning No. 1 Boost ulasan mengenai pasang tali raket badminton oleh ERR Badminton Restring KL Malaysia.

Li-Ning No. 1 Boost Pasang Tali Raket Badminton di Desa Melawati Kuala Lumpur KL, Malaysia

Selamat datang ke

Pasang Tali Lining No.1 Boost String oleh ERR Badminton Stringing Kuala Lumpur

Tali badminton ini terkenal selepas Li-Ning No.1. Ia dilancarkan pada 2019 dan mempunyai tolok yang lebih tebal berbanding dengan generasi pertama tali raket Li-Ning No.1.

Ulasan daripada Eric: Rasa tali raket Li-Ning No.1 Boost adalah baik apabila tension ditetapkan antara 25-27 lbs. Jika dibandingkan dengan BG66 Brilliant, bunyi dan rasa pukulan adalah berbeza. Tali raket Li-Ning No.1 Boost terasa sedikit lebih lembut berbanding generasi pertama.

Dengan pasang tali raket Li-Ning No.1 Boost, anda boleh mendapati bahawa tolakan dan ketahanan adalah lebih baik.

Walau bagaimanapun, di bawah adalah keputusan ujian DT percubaan bertali badminton No.1 Boost Li-Ning pada 26 paun:

Hari Pertama      55 – 58DT

Hari Kedua         53 – 55DT

Hari Ketiga         51 – 53DT

Li-Ning No. 1 Boost Pasang Tali Raket Badminton, Stringing Badminton di Gombak Setia Kuala Lumpur KL
 oleh ERR Badminton Malaysia

Li-Ning No.1 Boost Badminton Stringing di Taman Melati

Kebanyakan pemain masa lapang akan memilih tali raket berdasarkan harganya dahulu, dan kedua, berdasarkan reputasi tali raket itu. Terdapat dua jenis orang, sebagai contoh: sesetengah pemain bimbang tentang kos, seperti pemain berusia 58 tahun yang memilih tali raket yang berharga sekitar rm35. Dia mungkin menjumpai tali raket, seperti Victor VBS-70 Power, tetapi selepas ia digantung, dia menyedari bahawa ia terlalu kaku dan tidak mempunyai tolakan, menjadikannya sukar untuk dimainkan.

Adakah anda fikir ini adalah cara yang betul untuk memilih tali raket? Tidak, ini bukan cara yang betul untuk memilih tali raket untuk anda dan raket anda. kenapa? Dalam contoh di atas, pemain berusia 58 tahun dan memilih tali tebal, VBS 70 Power dengan tolok 0.70mm. Talinya kaku, tebal, dan tidak baik dari segi tolakan. Ini mungkin menyebabkan pemain mengalami bahu beku atau mengalami kecederaan. Jadi, walaupun anda memilih tali raket berdasarkan harga yang anda inginkan, ini tidak semestinya bermakna anda akan mendapat tali raket yang betul untuk diri sendiri.

Pemain yang berumur lebih dari 50 tahun harus memilih tali yang lebih nipis. kenapa? Tali raket yang lebih nipis mampu meningkatkan tolakan, membolehkan pemain menggunakan kekuatan yang lebih sedikit untuk membuat pukulan yang lebih kuat. Tali raket yang lebih nipis juga mempunyai julat kos yang lebih rendah, walaupun pada umumnya lebih mahal untuk dihasilkan daripada tali raket yang lebih tebal kerana kerumitannya. Walau bagaimanapun, pada masa kini terdapat banyak jenama yang berbeza tersedia. Jadi, jika anda tidak memilih tali raket Li-Ning No.1 Boost, anda masih boleh memilih jenama lain dengan kos yang lebih rendah dan kualiti yang baik.

Li-Ning No. 1 Boost Pasang Tali Raket Badminton, Stringing Badminton di Taman Melati oleh ERR Badminton KL

Tali Penggalak No.1 Li-Ning: Baik untuk Anda

Sekarang, mari kita bincangkan tentang jenis orang kedua yang melihat nama tali raket dan memilih berdasarkan bunyinya. Sebagai contoh, mereka boleh memilih BG66 “Ultimax” atau BG80 “Kuasa.” Berbalik kepada senario yang sama seperti pemain berusia 58 tahun, jika dia tidak mempunyai hari yang bertuah, dia mungkin akan jatuh cinta dengan nama itu dan memilih BG80 “Kuasa.” Apakah yang akan berlaku kemudian? Jika dia memutuskan tension 24-26 paun, tali raket itu masih boleh dimainkan. Walau bagaimanapun, bagaimana jika dia memilih 27 paun atau 28 paun dan pemain bertali itu secara membabi buta mengikat raket untuknya?

Akhirnya, pemain, atau ‘pakcik’, tidak akan dapat bermain dengan betul dalam permainan. Lob mereka akan menjadi separuh gelanggang, smesy mereka akan menjadi perlahan dan memenatkan. Jadi, siapa yang bersalah? Adakah ia pemain atau pemain tali? Seorang memilih berdasarkan nama, manakala seorang lagi melakukan tugas mereka secara membuta tuli, jadi kedua-duanya bersalah.

Sebagai pengguna akhir, anda mesti memberikan lebih banyak maklumat tentang diri anda, seperti umur, tahap semasa dan gaya permainan anda. Jangan pilih tali raket secara rawak, kerana ia mungkin membazir wang anda dan mengakibatkan tali raket yang tidak sesuai dengan anda. Sebagai contoh, jika anda ingin mencuba tali raket Li-Ning No.1 Boost tetapi anda tidak pasti tentang tensio yang hendak dipilih, sila maklumkan stringer bertauliah kami.

Stringer bertauliah kami gembira dan bersedia membantu anda dengan perkara ini. Jangan teragak-agak untuk bersuara dan dapatkan bantuan yang patut anda terima. Lagipun, anda membayar untuk perkhidmatan pasang tali raket, jadi anda mempunyai hak untuk memilih tali raket yang betul yang paling sesuai dengan anda.

Li-Ning No. 1 Boost Pasang Tali Raket Badminton di Malaysia KL oleh ERR Badminton

Perkhidmatan Pasang Tali Raket Badminton No.1 Li-Ning

Kami mempunyai ahli yang berumur 66 tahun pada tahun ini. Sebelum dia berjumpa dengan Encik Eric, dia pernah menghantar raket badmintonnya ke kedai lain dan diikat dengan Yonex BG65. Bagaimanapun, sejak dua tahun lalu, dia telah menghantar raketnya kepada kami untuk bertali. Stringer bertauliah kami menasihatinya untuk memilih tali yang lebih nipis seperti Li-Ning No.1 atau Yonex BG68 Titanium pada 22 hingga 24 lbs. Selepas mencubanya, dia mendapati bahawa dia jauh lebih baik dan dapat merasakan lebih kuasa dengan tali raket baharu itu.

Pemain manakah yang boleh mencuba tali raket badminton No.1 Li-Ning? Jika anda pernah menggunakan tali raket seperti BG66 Ultimax, BG66 atau Victor VBS 66 Nano, anda boleh mencuba tali raket ini. Contohnya, jika anda mendapati BG66 Ultimax terlalu lembut dan mudah pecah, anda boleh mencuba Li-Ning No.1 Boost kerana tolok tali raket lebih tebal dan mempunyai kuasa tolakan yang baik.

Walaupun semua orang tahu bahawa BG66 bagus dalam penolakan, sesetengah orang mungkin mendapati tali raket itu terlalu lembut. Dalam kes ini, Li-Ning No.1 Boost akan menjadi pilihan yang lebih baik kerana permukaannya lebih keras, memberikan anda bunyi titanium yang padu. Jika anda mempunyai sebarang keraguan tentang tali raket badminton anda, anda sentiasa boleh memberitahu pemain string kami yang bertauliah, Encik Eric, tahu. Selain itu, Encik Eric juga merupakan jurulatih badminton bertauliah di Malaysia.

Li-Ning No. 1 Boost Pasang Tali Raket Badminton Stringing Malaysia di Seri Setia, Kuala Lumpur KL 2024

Li-Ning No.1 Boost Badminton String: Manufacturer Description

Spesifikasi


Kawalan – 8
Ketahanan – 8
Kuasa tolakan – 10
Bunyi pukulan – 10
Penyerapan Kejutan – 8

Sama seperti Kecekapan Kos Tinggi + Tolaka

Bahan & Struktur

Teras: Multifilamen Jalinan Nano Tahan Haba & Berintensiti Tinggi

Luaran: Nilon tahan haba & Intensiti Tinggi

Salutan: Resin elastik kompaun

Tali badminton dengan kuasa tolakan tinggi Tali super nipis dengan diameter 0.66mm sahaja, memberikan kuasa tolakan super tinggi serta bunyi pukulan yang jelas

Menggunakan fabrik kalis haba & berintensiti tinggi untuk kedua-dua bahagian dalam dan luar serta teknologi 3D KNIT unik Li-Ning menjadikan tali raket lebih tahan lama berbanding yang lain dengan diameter yang sama.

Perasaan memukul yang rangup.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Li-Ning No.1 Boost: Harga Stringing Badminton

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.