Yonex BG Aerobite Boost Badminton String  Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Yonex Aerobite Boost Ulasan Tali Badminton di Kuala Lumpur (KL) Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Yonex BG Aerobite Boost Pertama-tama, kami telah dapati tali raket lebih sesuai untuk pemain yang biasanya menggunakan tali Yonex BG80.

Aerobite Boost Ulasan Tali Pasang Semula Badminton oleh ERR Kuala Lumpur KL Malaysia Pengetua Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Selamat datang ke

Yonex Aerobite Boost Tali Badminton oleh ERR Pasang Tali Badminton KL Malaysia

Berikut adalah ulasan tali BG Aerobite Boost:-

Mengapa tali ini disyorkan? Tali BG Aerobite Boost adalah sesuai untuk pemain yang suka melakukan pukulan putaran sambil menginginkan lebih banyak ketahanan. Tali hibrid ini mempunyai ketebalan 0.72mm, yang lebih tebal daripada tali Aerobite. Tali saliran yang digunakan adalah Aerosonic 0.61mm.

Tali BG Aerobite Boost merupakan gabungan dua jenis tali yang berbeza. Sebenarnya, kaedah pemasangan hibrid ini telah diperkenalkan kepada industri tenis sejak lama, dan pada tahun 2016, Yonex melancarkan kombinasi pertama tali hibrid yang direka khas untuk pemain badminton.

Ulasan oleh Eric: Apabila dipasang pada 28 lbs, tali BG Aerobite Boost menawarkan daya tolakan yang baik. Oleh kerana tali utama lebih tebal, ia memberikan ketahanan yang lebih besar sambil mengekalkan daya tolakan yang baik kerana tali saliran tetap pada 0.61mm. Apabila melakukan serangan dan pukulan putaran di hadapan net, pemain akan merasai perasaan yang memuaskan dengan menggunakan tali ini.

Apabila memasang tali badminton BG Aerobite Boost, kami biasanya menggunakan ketegangan yang berbeza untuk dua tali itu untuk menyesuaikan tahap bermain dan gaya pemain. Julat ketegangan normal adalah antara 26-28 lbs.

Berikut adalah hasil ujian DT bagi eksperimen pemasangan tali BG Aerobite Boost pada 28lbs:

Hari Pertama 60 – 63 DT

Hari Kedua 59 – 58 DT

Hari Ketiga 57 – 58 DT

Yonex Aerobite Boost Ulasan Tali Pasang Semula Badminton oleh ERR Kuala Lumpur KL Malaysia Pengetua Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Ulasan Tali BG Aerobite Boost oleh ERR Pasang Tali Badminton KL

Pada masa kini, pada tahun 2019, tali hibrid tidak terhad hanya kepada Aerobite atau Aerobite Boost. Sesetengah pengetua tali telah mula mencuba dengan menggabungkan tali Yonex dengan jenama lain. Maklum balas mereka ialah tidak mudah untuk mencari satu jenis tali yang sesuai untuk semua pemain; ada pemain yang berpuas hati dan ada yang tidak. Tujuan utama tali Aerobite Boost adalah untuk menyediakan ketahanan dan daya tolakan. Kami perasan bahawa tali utama bagi Aerobite Boost adalah 0.72mm, yang lebih tebal daripada generasi pertama Aerobite.

Tali yang lebih tebal meningkatkan ketahanan sambil melindungi tali saliran daripada patah dengan mudah. Saiz tali saliran hanya 0.61mm (Aerosonic). Pemain-pemain badminton di Malaysia sentiasa ingin mencuba tali baru, sebahagiannya kerana Yonex adalah jenama yang dikenali dengan baik dalam dunia sukan raket, terutamanya di Malaysia.

Kami di ERR suka berkongsi pengetahuan dengan ahli-ahli kami dan menasihati mereka untuk memilih tali yang betul berdasarkan tahap bermain dan keperluan mereka. Berikut adalah komen dari salah seorang ahli ERR kami: dia terkejut bahawa daya tolakan begitu baik walaupun ketebalan tali adalah 0.72mm. Dia merasa baik bermain dengan raketnya. Tentu saja, beberapa ahli memberi komen bahawa tali tersebut terasa agak aneh semasa bermain.

Yonex Aerobite Boost Ulasan Pasang Semula Tali Badminton oleh Pasang Semula Badminton Kuala Lumpur KL Malaysia Pengetua Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Tali Badminton BG Aerobite Boost

Semasa proses pemasangan tali badminton dengan BG Aerobite Boost, kami dapat merasakan bahawa kualiti tali utama adalah lebih baik berbanding dengan generasi pertama. Tali utama generasi pertama lebih melekit di permukaan kerana semasa pelancaran pertama tali hibrid badminton, Yonex ingin mengelakkan tali saliran daripada terbuka apabila digabungkan dengan tali yang lebih tebal. Kebanyakan pemain badminton tidak suka apabila tali mudah terbuka, itulah sebabnya Yonex membuat perubahan pada lapisan permukaan untuk mengukuhkan tali Aerosonic.

Walaupun sesetengah pemain mungkin tidak terlalu memberikan pentingan kepada perkara ini, memahami sebab di sebalik pelancaran tali hibrid ini boleh membantu dalam memilih tali yang betul. Dalam industri tenis, tali hibrid boleh mencipta lebih banyak putaran, dan pemikiran yang sama berlaku dalam badminton. Pemain badminton kebangsaan pertama yang menggunakan tali ini adalah Kento Momota. Jika anda mengamati gaya bermainnya, selain dari smashes silangnya, kemahiran netting dan pukulan putaran di atas netnya dilaksanakan dengan sempurna.

Yonex Aerobite Boost Ulasan Pasang Semula Tali Badminton oleh ERR Kuala Lumpur KL Malaysia Pengetua Pasang Tali Badminton Profesional Bertauliah 2024

Yonex BG Aerobite Boost Pasang Semula Tali Badminton dengan di Melati Utama


Pasang Semula Tali Badminton dengan YONEX BG Aerobite Boost di Taman Desa Jaya

Tali memang merupakan faktor penting, tetapi usaha keras semasa latihan menyumbang kepada 80% prestasi seorang pemain. Di Malaysia, terdapat pelbagai jenis pemain badminton, dan sesetengah daripada mereka terus menyalahkan raket apabila membuat kesilapan. Dari sudut pandang profesional, kesilapan tidak disebabkan oleh tali atau raket; mereka kebanyakannya disebabkan oleh kekurangan latihan. Malah, pemula sekalipun boleh meningkatkan prestasi mereka dengan pasangan tali badminton profesional.

Walaupun mereka mungkin tidak tahu banyak tentang pemasangan semula tali, mereka masih boleh merasai sama ada tali mempunyai daya tolakan yang baik atau terlalu ketat. Itulah sebabnya Pengetua Tali Bertauliah kami, Encik Eric Chuar, memberi nasihat dan membantu ahli-ahli dalam memilih tali dan ketegangan yang sesuai. Selain itu, beliau adalah satu-satunya yang menyediakan perkhidmatan pasang semula raket untuk memastikan semua raket dipasang semula dengan tepat dan konsisten.

Kami hanya menggunakan mesin pasang tali nombor 1 dunia, siri Yonex Protech, untuk perkhidmatan pasang semula tali badminton kami. Selain itu, kami menghantar kepala ketegangan ke makmal pensijilan standard ISO/IEC 17025 setiap enam bulan sekali untuk memeriksa ketepatan ketegangan dan memastikan ia mematuhi standard ketepatan kami sebanyak +/-1 lbs. Kami hanya menggunakan mesin pasang tali apabila semuanya telah dikalibrasikan dan disertakan dengan sijil kalibrasi.

Yonex Aerobite Boost Perkhidmatan Pasang Semula Tali Badminton di Desa Melawati, Kuala Lumpur KL, Malaysia, oleh ERR Pasang Semula Badminton

Penerangan Pengeluar mengenai Yonex BG Aerobite Boost

Penerangan:
Ini adalah tali hibrid multifilamen yang direka untuk kawalan maksimum tanpa mengorbankan daya tolakan. Tali-tali menegak diperbuat daripada Vectran(tm), serat super yang lebih dari dua kali ganda lebih kuat daripada nilon. Apabila digabungkan dengan tali silang super nipis, penyusunan hibrid ini mengekalkan kawalan dan daya tolakan.

Bahan: UTAMA Nilai Tinggi Multifilamen Beranyaman Polimer, Super Fiber: Vectran(tm) (utama sahaja) SALIRAN Beranyaman Polimer Beranyaman Fiber Nilai Tinggi, Bentuk Oval (utama sahaja) PELAPISAN utama – Poliuretana

Saiz Wayar: utama-0.72mm; saliran-0.61mm

Warna: Utama-Putih / Saliran-Hitam

Dibuat di Jepun

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Kos Pasang Tali Badminton BG Aerobite Boost

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.