Yonex BG 66 Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Yonex BG66 Ulasan Tali Badminton di Kuala Lumpur (KL) Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Yonex BG66 adalah tali badminton yang baik.

Pasang Semula Tali Badminton BG66 di KL, Malaysia Oleh Jurutali Badminton Profesional yang Disahkan 2024

Selamat datang ke

Yonex BG66 oleh ERR Badminton Stringing KL Ulasan Tali Badminton

Untuk permulaan, berikut adalah ulasan mengenai tali badminton BG66:

Tali badminton Yonex BG66 sesuai untuk pemain dari generasi muda hingga tua dan telah menarik banyak pemain badminton Singapura kerana daya tolak dan ketahanannya yang baik. Walaupun telah diperkenalkan BG66 Ultimax, banyak pemain masih lebih suka Yonex BG66 kerana bunyi ketukannya yang padu dan jelas apabila diikat semula dengan ketegangan antara 24-27 lbs. Dari segi kawalan, ia juga diterima dengan baik.

Selain itu, ia lebih tahan lama daripada BG66UM kerana diameter paduannya yang lebih tebal pada 0.66mm. Banyak pemain kebangsaan dari tahun 2012 hingga 2017 menggunakan BG66, dengan menyebut keseimbangan sempurna antara daya tolak dan ketahanannya.

Ulasan oleh Eric: Untuk permainan santai saya, saya mengikat tali badminton Yonex BG66 pada 27 lbs. Saya dapati saya boleh dengan mudah menghasilkan daya dengan menggerakkan pergelangan tangan saya, berbeza dengan tali BG66 yang memerlukan lebih banyak kekuatan.

Di bawah adalah ujian DT semula tali badminton BG66 pada 27 lbs:

Hari Pertama 66 – 68 DT

Hari Kedua 63 – 65 DT

Hari Ketiga 61 – 64 DT

Pasang Semula Tali Badminton BG66 di Kuala Lumpur KL Melati Utama oleh Jurutali Badminton Profesional yang Disahkan 2024

BG66 String Review by ERR Badminton Restring Melati Utama KL

Kami menggunakan kaedah pasang tali yang berbeza apabila menggunakan perkhidmatan semula raket Yonex BG66, yang menjadikannya lebih selesa semasa bermain. Daripada 10 pemain badminton, kami perasan bahawa 6 lebih suka tali BG66, yang lebih banyak menarik pemain peringkat pertengahan hingga mahir. Maklum balas yang kami terima daripada pemain-pemain ini adalah bahawa tali ini lebih tahan lama dan mengalami penurunan ketegangan yang lebih perlahan, tahan selama 1-2 bulan untuk permainan mereka. Sebelum ini, kami menerima maklum balas daripada pemain yang telah pasang semula raket mereka di pusat-pusat membeli belah dan tidak puas hati dengan tali BG66 sehingga mereka membawa raket mereka kepada Stringer Berlesen kami, Encik Eric Chuar.

Banyak pemain badminton rekreasi tidak sedar bahawa corak pasang tali yang berbeza dan ketegangan boleh memberi impak dalam prestasi raket mereka. Kemahiran pasang tali yang betul juga penting dalam pasang tali badminton. Sebagai contoh, jika kaedah pasang tali tidak profesional, kaedah pra-susun mungkin digunakan, atau penyerut mungkin mula menarik tali dari bahagian yang salah. Banyak kali, mesin pasang tali manual atau mesin yang tidak dikalibrasi digunakan. Stringer Berlesen seperti Encik Eric Chuar sentiasa mengkalibrasi mesin mereka untuk memastikan ketepatan dan mengelakkan kerosakan pada tali. Selain itu, Stringer Berlesen kami menggunakan Yonex Protech 8, mesin pasang tali nombor satu di dunia. Memilih Stringer Berlesen boleh memanjangkan jangka hayat tali anda dan meningkatkan prestasi raket anda.

Ulasan Tali Badminton Yonex BG66 oleh ERR Racket Restring Kuala Lumpur KL, Jurutali Badminton Profesional yang Disahkan 2024

Pilih Tali yang Sesuai untuk Raket Badminton Anda

Kami sentiasa menegaskan bahawa semua pasang tali hendaklah dijalankan oleh Stringer Berlesen kami mengikut Piawai Pengikatan Antarabangsa. Ini bermaksud bahawa tiada kaedah pra-susun atau kaedah penyusunan tali yang dihasilkan sendiri dibenarkan. Kami juga menghantar kepala mesin kami untuk kalibrasi setiap enam bulan untuk memastikan ketepatan dalam toleransi kami. Kami faham bahawa kebanyakan pemain rekreasi mungkin tidak sedar akan perkara ini, itulah sebabnya kami berkongsi pengalaman penyusunan tali kami dengan ahli kami untuk membantu mereka memilih tali yang betul dan memanjangkan ketahanannya.

Permintaan paling popular daripada ahli kami adalah untuk daya tolak yang lebih baik dan ketahanan, dan kami memilih tali berdasarkan keperluan mereka. Jika seorang ahli baru pulih dari kecederaan, kami akan menyesuaikan ketegangan mengikutnya. Tali badminton Yonex BG66 mempunyai saiz padu yang tebal, menjadikannya lebih tahan lama dan mampu mengekalkan ketegangan lebih lama. Ia juga sesuai untuk pemain yang lebih suka bunyi ketukan yang keras. Kesimpulannya, tali berketebalan ultra nipis ini menawarkan daya tolak yang terbaik dan bunyi ketukan yang jelas.

Perkhidmatan Pasang Semula Tali Badminton Yonex BG66 di Gombak Setia, Kuala Lumpur KL, oleh ERR Badminton Restring KL, Malaysia

Keterangan Pengeluar Mengenai Tali Badminton Yonex BG66

Keterangan
Tali badminton Yonex BG66, dengan saiz berketebalan ultra nipisnya, menawarkan daya tolak yang tiada tandingan dan bunyi ketukan yang jelas dan padu yang meningkatkan keseluruhan pengalaman bermain.

Bahan: MULTIFILAMENT

Panjang: 10m (33 kaki)

Saiz: 0.66mm

Ciri-ciri Utama:

Daya Tolak Tinggi

Perasaan Sederhana

Dibuat di Jepun

Tali badminton Multifilament Yonex menonjol dengan diameter yang sangat halus yang memberikan ketahanan yang luar biasa dan impak yang lembut namun kuat, yang meningkatkan keseluruhan rasa permainan.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Harga Pasang Tali Badminton BG66

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.