Kizuna Duratech D61 Badminton String Review in Singapore Professional Stringer Certified Stringer 2024

Kizuna Duratech D61 Ulasan Tali Badminton di KL Malaysia

By ERR Badminton Stringing

Tali badminton Kizuna Duratech D61 Premium ditawarkan oleh ERR Badminton Restring Kuala Lumpur (KL). Pasang Tali Raket Kizuna D61 baru sahaja dilancarkan pada 2019.

Rentetan Badminton Kizuna D61 Rentetan Badminton di Taman Bukit Mas Malaysia oleh pasang tali raket Badminton ERR


Selamat datang ke

Kizuna Duratech D61 Tali Raket Badminton Ulasan

Seperti yang anda lihat, tali badminton Kizuna D61 mempunyai tolok nipis hanya 0.61mm, tetapi ia masih mampu memberikan perasaan ‘keras’. Dalam pasaran tali badminton, kebanyakan tali nipis hanya dapat memberikan perasaan sederhana, seperti Yonex BG Aerosonic. .

Terdapat beberapa sebab di sebalik ini. Walau bagaimanapun, tali raket Kizuna D61 menonjol kerana keupayaannya memberikan rasa yang lebih keras daripada stringing nipis yang lain.

Ulasan daripada Eric: Perasaan tali racket Kizuna D61 agak unik kerana ia memberikan rasa keras bersama-sama dengan tolakan yang baik pada masa yang sama. Adalah disyorkan untuk mengikatnya pada tension yang lebih tinggi sekitar 26-27 lbs. Tali raket ini sesuai untuk pemain yang lebih suka tali raket nipis tetapi masih memerlukan perasaan keras.

Tali raket badminton Kizuna D61 sesuai untuk pemain yang menyukai tolakan tinggi dan tali raket bunyi yang jelas, dan ia harus digantung pada 24-26 paun.

Bagaimanapun, di bawah adalah keputusan percubaan tali raket badminton Kizuna Duratech D61, diuji pada 26 paun menggunakan kaedah DT.

Hari pertama: 57 – 60 DT

Hari kedua: 56 hingga 57 DT

Hari ketiga: 55 hingga 57 DT

Pasang Tali Raket Badminton Kizuna D61 Kuala Lumpur KL Setapak Jaya oleh Stringer Bertauliah ERR Professional Stringer 2024

Kizuna Duratech D61 String Feedback daripada Kumpulan Badminton Leisure

Selain itu, walaupun sesetengah pemain lebih suka tali raket nipis, yang lain tidak. Tapi kenapa jadi begini? Adakah tali nipis sesuai untuk anda? Untuk membantu anda memahami keperluan anda dengan lebih baik, berikut ialah dua contoh. Untuk pemain senior yang bermain lebih banyak untuk mengeluarkan peluh, dan gaya permainannya lebih memfokuskan pada melobi, pukulan jelas, lif garis dasar dan jarang melakukan pukulan, tali raket yang lebih nipis akan sesuai. Dalam kes ini, anda boleh cuba menggunakan Kizuna Duratech D61.

Kenapa jadi begini? Tali raket yang lebih nipis mampu memberikan lebih banyak kuasa tolakan daripada tali raket yang lebih tebal, tetapi tension mesti ditetapkan dengan betul. Adalah penting untuk diingat bahawa tension yang lebih rendah kepada sederhana mampu memberikan tolakan yang tinggi, manakala tension yang tinggi adalah lebih untuk kawalan. Ramai pemain masa lapang tersalah anggap bahawa tension yang tinggi bermakna lebih kuasa, tetapi ini tidak berlaku.

Jadi, jika anda menggunakan tali raket yang lebih nipis, menetapkan tension jarak sederhana antara 22-25 paun adalah cukup baik. Tetapi bagaimana jika anda mempunyai banyak kekuatan badan? Adakah tali nipis sesuai untuk anda? Tidak, tidak sama sekali. Secara umum, jika anda mempunyai lebih kuasa, anda harus memilih tali yang lebih tebal.

Sebabnya ialah jika anda mempunyai lebih kuasa, tetapi tali raket tidak dapat mengendalikan semua kekuatan yang anda gunakan apabila bulu tangkis menyentuh katil tali anda, maka tali raket anda akan lebih mudah putus atau anda tidak akan dapat untuk menjana kekuatan penuh anda apabila memukul bulu tangkis. Tidak kira tahap kemahiran anda, anda mungkin berasa pelik mengapa anda menggunakan begitu banyak kekuatan, tetapi bulu tangkis masih tidak boleh pergi dengan pantas. Inilah sebab mengapa anda perlu memilih tali raket yang lebih tebal jika anda mempunyai lebih kuasa.

Pasang Tali Raket Badminton Kizuna-D61 di Taman Melawati Malaysia oleh ERR Badminton Restringing KL

Kizuna Duratech D61 Badminton String & Stringing

Tali badminton Kizuna Duratech D61 sesuai untuk mereka yang mencari tolakan yang lebih tinggi bersama-sama dengan perasaan keras. Walaupun kebanyakan tali raket yang memberikan rasa keras cenderung tebal, seperti Yonex BG80 dan BG80 Power, Duratech D61 ialah pilihan yang lebih baik jika anda membandingkan tolakan kerana tolok tali raket lebih nipis.

Tetapi bagaimana anda tahu jika Kizuna Duratech D61 sesuai untuk anda? Jika anda pernah menggunakan tali raket BG66 Ultimax atau Aerosonic dan mendapati ia terlalu lembut atau tidak selesa kerana perasaan sederhananya, dan anda memerlukan lebih banyak perasaan keras yang meletup, maka anda boleh mencuba tali raket badminton Kizuna D61. Tali raket D61 ini tidak seperti tali raket nipis lain kerana anda akan dapat merasakan kedua-dua perasaan keras dan tolakan.

Sesetengah orang lebih suka menggunakan tali nipis tetapi mereka tidak mahu tali itu terlalu lembut. Di situlah Kizuna Duratech D61 masuk, kerana ia baru sahaja dilancarkan di pasaran. Sesetengah pemain mungkin tahu bahawa jika tali raket terlalu lembut, mereka mungkin tidak dapat menjana kelajuan ulang-alik yang pantas semasa serangan seperti smashing, melainkan mereka mempunyai kekuatan badan yang sangat baik. Walau bagaimanapun, jika anda menggabungkan tali raket badminton Kizuna D61 ini dengan kaedah tali raket yang betul, anda mungkin boleh menemui lebih tolakan dan ketahanan di dalamnya.

Stringer bertauliah kami, En. Eric, sentiasa menasihati ahlinya tentang jenis tali yang akan digunakan untuk membantu mereka bermain dengan lebih baik di gelanggang. Eric juga merupakan jurulatih badminton bertauliah di Malaysia dengan pengalaman selama 16 tahun.

Kizuna D61 Badminton Stringing in Kuala Lumpur Malaysia dari ERR Badminton Restringing Taman Melati KL

Penerangan Pengeluar Kizuna Duratech D61

Spesifikasi

Kawalan – 8
Ketahanan – 10
Kuasa tolakan – 10
Penyerapan kejutan – 9
Bunyi pukulan – 10

Description:

Tali Badminton 0.61mm Sangat Tahan Lama

Melalui kaedah penggulungan khas, tali ini mencapai ketahanan 30% lebih tinggi daripada sebelumnya dan mempunyai rintangan haus yang 1.5 kali lebih besar.

Panjang: 10m (33ft)

Tolok: 0.61mm

Sifat Utama: Tolakan Tinggi + Ketahanan

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Bayaran Pasang Tali Raket Badminton Kizuna Duratech D61

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.