Kizuna Z63 Premium Badminton String Review in Singapore

Kizuna Z63 Premium Kajian Pasang Tali Raket Badminton di KL Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Kizuna Z63 tali ini adalah salah satu tali raket badminton popular dari jenama Kizuna di Malaysia. Anda mungkin akan merasakan bahawa tolakan tali raket adalah baik, terutamanya untuk pemain badminton masa lapang yang memerlukan lebih kuasa dalam pukulan mereka.

Kizuna Z63 Racket Restring Professional Stringing Certified Stringer Malaysia Kuala Lumpur KL 2024

Selamat datang ke

Kizuna Z63 Premium Kajian Stringing oleh ERR Badminton Stringing Malaysia

Tali raket badminton ini sangat sesuai untuk kebanyakan pemain badminton masa lapang yang lebih suka kuasa tolakan. Selain itu, tali raket badminton Kizuna dihasilkan sepenuhnya di Jepun.

Tolok diameter tali ialah 0.63mm, iaitu nipis, tetapi adakah ini bermakna ketahanannya rendah? Tidak semestinya, ia bergantung kepada tension dan gaya permainan. Jika anda tahu cara menetapkan tension dengan betul, anda mungkin akan menikmati tali raket badminton ini.

Ulasan daripada Eric: Tolakan sangat baik apabila digantung pada berat 24-26 paun dan bunyi pukulan adalah segar. Saya akan menggunakan tali raket badminton ini untuk permainan mingguan saya.

Bagaimanapun, berikut adalah keputusan ujian DT percubaan badminton restring Kizuna Z63 pada 26 paun.

Hari pertama: 56 – 59 DT

Hari kedua: 52 hingga 55 DT

Hari ketiga: 52 hingga 53 DT

Kizuna Z63P by ERR Badminton Restring Professional Stringer Malaysia Kuala Lumpur KL 2024

Maklum Balas Tali Raket Badminton Kizuna Z63P daripada Kumpulan Badminton Riadah

Walaupun tali raket badminton Kizuna Z63P nipis, sesetengah pemain merasakan ia mempunyai daya tolakan yang lebih baik daripada BG66 Ultimax. Seperti yang kita sedia maklum, Yonex BG66 Ultimax bagus untuk penolakan hanya pada hari pertama selepas ia digantung. Selepas kali kedua atau ketiga anda bermain, bunyi pukulan tali raket berkurangan. Walau bagaimanapun, tali bulu tangkis premium Kizuna Z63 boleh menahan tension dengan lebih baik jika ia diikat dengan betul menggunakan kaedah pasang tali raket badminton yang betul.

Apabila memilih tali badminton yang betul untuk diri sendiri, adalah penting untuk memahami tension dan tolok tali yang paling sesuai dengan gaya permainan anda. Jika anda mempertimbangkan raket Kizuna Z63 untuk mengikat semula, anda harus membandingkan ketebalan tolok tali raket badminton dengan pasang tali raket badminton sebelumnya. Contohnya, jika pasang tali raket badminton terakhir anda ialah BG65 Titanium, yang mempunyai ketebalan 0.70mm, maka perbezaan 0.07mm antara kedua-dua tali raket badminton itu agak ketara. Jadi, sila pertimbangkan perkara ini sebelum membuat perubahan.

Kizuna Z63 Racket Restring Professional Badminton Stringing Certified Stringer Malaysia Kuala Lumpur KL 2024

Maklum Balas Tali Raket Kizuna Z63P daripada Kumpulan Badminton Riadah

Mengapa ini penting? Secara amnya, apabila ketebalan tali badminton ditukar, pemain akan memerlukan sedikit masa untuk menyesuaikan diri dengannya. Walaupun perubahan kecil dalam ketebalan tali raket badminton boleh memerlukan pemain untuk memukul dengan tali raket 2-3 kali untuk membiasakan diri dengan bunyi pukulan dan titik sentuhan baharu, serta perasaan tali raket badminton, yang boleh berkisar dari sederhana hingga keras, dan sebagainya.

Jika anda sebelum ini menggunakan tolok tali raket badminton yang serupa dengan Yonex BG66UM atau BG66 Force, maka anda mungkin boleh mencuba mengikat raket anda dengan Kizuna Z63. Jika anda mendapati bahawa Yonex BG66 Force agak kaku dan anda sedang mencari lebih tolakan, maka cuba tali semula badminton Kizuna Z63. Anda mungkin akan merasakan peningkatan dalam permainan anda.

Kizuna Z63 Premium badminton stringing Jurong Singapore by ERR Badminton Restring Kuala Lumpur KL Setapak

Penerangan Pengeluar Premium Kizuna Z63

Spesifikasi

Kawalan – 9
Ketahanan – 8
Kuasa tolakan – 10
Penyerapan kejutan – 8
Bunyi pukulan – 9

Penerangan:

Dengan tolok nipis 0.63mm, anda boleh mengalami pura-pura yang menyenangkan kecuali.

Tali raket badminton ini menghasilkan bunyi yang mantap, pukulan tinggi dan rasa yang tajam pada hentaman, membolehkan anda menyedari sepenuhnya kuasa daya tolakannya.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Harga Stringing Badminton Premium Kizuna Z63

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.