Li-Ning No.5 Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Li-Ning No.5 Pasang Tali Raket Badminton di KL Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Li-Ning No.5 Tali badminton ini sesuai untuk pemain yang sukakan lebih kuasa daripada tali raket mereka.

Li-Ning No.5 Stringing Badminton Seri Setia, Stringing Tali Badminton Malaysia

Selamat datang ke

Kajian Pasang Tali Raket No.5 Li-Ning oleh Restring Badminton ERR Johor Bahru

Sesetengah pemain mampu menjana banyak kuasa sendiri, jadi mereka memerlukan tali raket yang memberikan kuasa minimum, membolehkan mereka mempunyai kawalan yang lebih baik ke atas pukulan mereka.

Ulasan daripada Eric: Tali raket badminton ini membantu saya mempunyai lebih kawalan, jadi apabila saya perlu bermain dengan kawalan atau saya tidak mahu tali raket saya putus terlalu cepat, saya akan mengikatnya pada tension pilihan saya.

Jika pemain memilih tali raket yang lebih nipis, ia tidak akan membantu mereka menjana lebih banyak kuasa dalam pukulan mereka. kenapa? Tali nipis melepaskan bulu tangkis terlalu cepat selepas hentaman, yang bermaksud ia tidak dapat menyerap semua kuasa yang dijana oleh pemain. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan pemain peringkat tinggi lebih suka tali raket yang lebih tebal seperti Li-Ning No.5 atau BG80 kerana mereka mahukan kawalan yang baik dan kuasa yang lebih sesuai dengan gaya permainan mereka.

Di bawah ialah keputusan ujian DT untuk pasang tali raket badminton Li-Ning No.5 yang disambung semula pada 28 lbs.

Hari Pertama         59 – 62 DT

Hari Kedua            55 – 59 DT

Hari Ketiga            53 – 56 DT

Li-Ning No.5 Pasang tali raket dekat Setapak Indah Jaya Tali Badminton Malaysia KL ERR Badminton

Li-Ning No.5 Badminton Stringing di Melati Utama KL

Sesetengah pemain tidak biasa menggunakan tali nipis kerana merasakan walaupun bunyi pukulan itu bagus, pukulan mereka kurang kuasa berbanding tali yang lebih tebal. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan pemain profesional dalam ranking dunia menggunakan tali raket yang lebih tebal. Sebagai contoh, bekas pemain beregu No.1 dunia Fu Hai Feng menggunakan tali raket Li-Ning No.5.

Ramai pemain masa lapang salah faham cara memilih tali raket yang betul. Mereka mungkin menyemak tali raket yang digunakan oleh pemain profesional kegemaran mereka dan cuba menggunakan tali raket yang sama. Walau bagaimanapun, ini bukan cara yang betul untuk memilih tali raket. Tali raket harus dipilih berdasarkan gaya permainan anda, sama ada anda menumpukan pada serangan, kawalan atau faktor lain. Apa yang paling penting ialah mencari tali raket yang sesuai untuk anda.

Sebagai contoh, sesetengah pemain mungkin lebih suka tali raket Li-Ning No.5 dan meminta kami untuk mengikat semula raket badminton mereka dengannya. Walau bagaimanapun, apabila mereka kembali, mereka mungkin memberitahu kami bahawa tali raket Li-Ning No.5 terlalu kaku untuk mereka, dan mereka menghadapi kesukaran untuk memukul bulu tangkis ke garis dasar. Dalam kes sedemikian, kami menasihatkan mereka untuk beralih kepada tali raket yang lebih nipis atau menurunkan tension agar lebih sesuai dengan gaya permainan mereka.

Pasang Tali Raket Badminton di Gombak Kuala Lumpur KL oleh ERR Badminton Restring

Adakah Terdapat Sebarang Perbezaan Antara Yonex NBG95 dan Li-Ning No.5?

Setiap pemain badminton mempunyai gaya permainan yang berbeza. Kami juga mempunyai beberapa ahli yang lebih suka tali raket Yonex NBG95 berbanding tali raket Li-Ning No.5. Mengikat semula raket badminton tidaklah sukar, tetapi membantu pemain memilih tali raket yang betul boleh membantu mereka bermain dengan lebih baik. Walaupun ketebalan tali raket Yonex NBG95 dan Li-Ning No.5 adalah sama, kami mempunyai beberapa ahli yang lebih suka tali raket badminton Li-Ning No.5, manakala yang lain lebih suka tali raket NBG95.

Kita hanya boleh mengatakan bahawa pilihan tali raket adalah individu. Jika anda berasa selesa dengan tali raket tertentu, maka ia adalah pilihan yang tepat untuk anda. Walau bagaimanapun, jika anda mendapati sukar untuk mencapai garis dasar atau mengembalikan pukulan seperti yang anda mahukan, mungkin terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan. Pertama, tali raket anda mungkin terlalu kaku untuk anda, dan anda harus mengurangkan tension. Kedua, tali raket itu mungkin tidak sesuai untuk gaya permainan anda, dan anda harus mencuba tali raket lain sehingga anda menemui tali raket yang betul.

Faktor ketiga mungkin kerana tali raket itu terlalu lama, bermakna anda telah menyimpannya secara terbuka selama lebih daripada tiga bulan tanpa menggunakannya. Dalam kes sedemikian, anda harus menukar kepada tali raket baharu, dan anda akan berasa lebih baik. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa tali raket yang paling mahal mungkin tidak semestinya yang terbaik untuk anda. Perkara utama ialah memilih stringing servis yang betul yang boleh membantu meningkatkan prestasi anda.

Li-Ning No-5 Pasang Tali Raket Badminton dekat Pandan Malaysia Kuala Lumpur KL oleh ERR Badminton Restring

Penerangan Pengeluar No.5 Li-Ning

Spesifikasi

Kawalan – 8
Ketahanan – 8
Kuasa tolakan – 8
Bunyi pukulan -7
Penyerapan Kejutan – 7

TERAS: Tahan Haba, Nilon Berintensiti Tinggi MultifilamenLUAR: Tahan Haba, Nilon Berintensiti Tinggi

PELAPATAN: Kompaun Titanium Hibrid

DIAMETER: 0.69mm

Tali badminton dengan diameter 0.69mm dan salutan titanium hidrida yang memberikan gabungan sempurna ketahanan dan kuasa tolakan. Ia menampilkan teras gentian nilon berintensiti tinggi dan lapisan jalinan tahan haba, digabungkan dengan teknologi jalinan berbilang putaran yang unik, menghasilkan prestasi yang tiada tandingan. Tali raket badminton No. 5 memberikan bunyi dan rasa yang mantap dan kuat.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Li-Ning No.5: Harga Stringing Badminton

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.