Yonex BG 6 Regular Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Ulasan Tali Badminton Regular Yonex BG 6 di Kuala Lumpur (KL) Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Untuk mula, tali badminton BG6 Regular ini berkongsi nama yang sama dengan BG6, tetapi ia mempunyai ukuran yang lebih tebal.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton BG6 Regular Yonex di JB Malaysia oleh Pakar Pasang Tali Badminton Berpengiktiraf 2024

Selamat datang ke

Ulasan Tali Badminton Yonex BG6 Regular oleh ERR Badminton Stringing KL Malaysia

Ini adalah ulasan pasang tali BG6 Regular badminton:-

Apabila anda menggunakan tali badminton BG6 Regular, anda akan perasan bahawa ia lebih kaku dan tebal berbanding BG6 generasi pertama. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa ini bukan versi yang dinaik taraf daripada tali BG6; sebaliknya, Yonex melancarkan dua jenis tali dengan ketebalan yang sama tetapi berbeza dalam ukuran (0.70mm dan 0.66mm) untuk memenuhi keperluan berbeza pemain. Tali badminton BG6 Regular lebih murah daripada Yonex BG65 Titanium sekitar $2, tetapi sesetengah pemain masih lebih suka dengan tali ini kerana ketahanan dan bunyi yang lebih baik berbanding tali tebal yang lain.

Ulasan oleh Eric: Saya selalu memasang tali BG6 Regular pada raket badminton latihan saya pada ketegangan 27 lbs. Bunyi ketika pukulan adalah baik, dan perasaan sederhana tali ini sentiasa membantu saya mengawal pukulan dengan lebih kukuh.

Berikut adalah hasil ujian DT bagi eksperimen pasang tali BG6 Regular badminton pada ketegangan 25 lbs.

Hari Pertama            58 – 60 DT

Hari Kedua              57 – 59 DT

Hari Ketiga              54 – 57 DT

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Yonex BG6 Regular di Taman Bukit Indah, Malaysia, Johor Bahru

Ulasan Tali BG6 Regular oleh ERR Perejam Badminton Taman Melawati KL

Beberapa generasi yang lebih tua masih lebih suka menggunakan Yonex BG6 Regular kerana tali baru dianggap mahal, tetapi BG6 Regular memberikan daya tolak yang baik. Walau bagaimanapun, terdapat banyak jenis pemain yang suka bermain badminton secara santai, antaranya ada yang mungkin memilih tali mahal seperti BG SKYARC, tetapi apabila mereka membawa raket mereka, kami mendapati bahawa ketegangan maksimum yang dapat ditangani oleh raket badminton mereka hanya 20lbs, yang menunjukkan bahawa raket mereka sangat lama. Dalam kes seperti ini, BG66 Brilliant tidak akan berasa baik apabila dipasangkan pada raket, kerana daya tolak BG SKYARC hanya muncul selepas 22 lbs.

Oleh itu, adalah penting untuk mempunyai pengetahuan sebelum menghantar raket anda untuk pasang tali. Terdapat beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan sebelum menghantar raket badminton anda untuk dipasang tali. Pertama, jika anda memilih pasang tali BG6 Regular badminton, anda perlu tahu sama ada tali yang pernah anda gunakan sebelum ini mempunyai ukuran atau ketebalan yang serupa. Sebagai contoh, jika anda sebelum ini menggunakan Yonex BG65 dengan ukuran 0.70mm, dan anda menukar ke pasang tali BG6 Regular badminton, anda mungkin akan merasa bahawa tali itu lebih kaku, tetapi daya tolaknya baik.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Yonex BG6 Regular di Taman Anggerik, Stringer Bertauliah Eric Chuar, Johor Bahru, Malaysia

Pasang Tali BG6 Regular di Taman Melati Kuala Lumpur KL

Kedua, jika tali yang pernah anda gunakan sebelum ini adalah BG68 Titanium dengan ukuran 0.68mm, dan anda merasa daya tahannya tidak baik, maka pasang tali BG6 Regular badminton mungkin adalah pilihan yang tepat untuk anda. Dari sudut pandang pemain profesional, kos tali tidak begitu penting seperti sama ada tali itu sesuai dengan gaya permainan dan raket anda mengikut tahap anda. Jika tali tidak sesuai dengan perasaan dan gaya permainan anda, anda tidak akan dapat bermain dengan lebih baik semasa permainan. Inilah sebabnya mengapa jurulatih berlesen kami, Tuan Eric, sentiasa memberi nasihat kepada ahli-ahlinya sebelum memasang tali raket badminton mereka. Beliau memastikan semua ahlinya memilih tali dan ketegangan yang sesuai supaya mereka boleh bermain dengan lebih baik.

Selain itu, Tuan Eric Chuar telah menjadi jurulatih badminton berlesen di Malaysia selama 12 tahun yang lalu dan berdasarkan pengalaman pemasangannya, beliau tahu bahawa kebanyakan pemain pemula suka memilih tali berdasarkan warnanya daripada jenisnya kerana mereka tidak memahami kepentingan memilih tali badminton yang betul. Sesetengah pemain mungkin juga memilih tali secara rawak berdasarkan nama, dengan anggapan bahawa memilih tali seperti BG80 “POWER” akan menjadikan mereka lebih berkuasa, yang tidak semestinya benar. Adalah penting untuk memahami sifat-sifat tali tersebut daripada hanya bergantung kepada nama, yang mungkin merupakan strategi pemasaran.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Yonex BG6 Regular di Taman Austin Perdana, Johor Bahru, Malaysia

Penerangan Pengeluar mengenai Yonex BG6 Regular

Penerangan:

Perasaan Sederhana

Kuasa Pemantulan

Saiz: 0.70mm

Panjang: 10 meter (33 kaki)

Model: BG6 Regular

Tali saiz biasa ini menggabungkan kuasa pemantulan dengan ketahanan. Multifilamen Nylon, serat beranyaman, dan lapisan asal Yonex mencipta saiz 0.70mm, memberikan gabungan yang sempurna untuk prestasi yang ekonomi.

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Harga Stringing Tali Badminton BG6 Regular

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.