Yonex Nanogy 99 Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Yonex Nanogy 99 Ulasan Tali Badminton di Kuala Lumpur (KL) Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Ini adalah ulasan pasang semula tali badminton Nanogy 99 oleh ERR Pasang Tali Raket Kuala Lumpur Malaysia.

Perkhidmatan Pasang Tali Semula Raket Nanogy 99 oleh ERR Kuala Lumpur KL Malaysia. Certified Stringer Badminton Bertauliah Profesional 2024

Selamat datang ke

Yonex Nanogy 99 Ulasan Tali Badminton oleh ERR Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur

Pertama dan terutamanya, Yonex NBG99 adalah sebahagian daripada siri tali tebal Yonex. Tali ini mampu memberikan daya tolakan sederhana dan kawalan yang tinggi, menjadikannya sesuai untuk pemain yang suka bermain dengan gaya menyerang. Selain itu, kebolehlengkapan dan kawalan tali ini juga mengagumkan.

Walaupun ketebalan paipnya adalah 0.69mm, tali Yonex NBG99 masih mampu memberikan daya tolakan yang diperlukan. Kami biasanya menasihati ahli-ahli kami untuk memasang tali raket mereka pada ketegangan sekurang-kurangnya 25 paun. Ini kerana ketegangan yang lebih tinggi melebihi 25 paun memberikan kombinasi terbaik antara daya tolakan tinggi dan kawalan.

Ulasan oleh Eric: Ketahanan tali ini baik apabila dipasang semula pada 28 paun. Bagi kawalan, saya mendapati ia sempurna untuk gaya permainan saya. Sama-sama, saya rasa ia memberikan keseimbangan yang baik untuk pukulan smash dan jaringan saya dengan Astrox 99 saya.

Di bawah adalah ujian DT untuk eksperimen pasang semula tali badminton Yonex Nanogy 99 pada 28 paun:

Hari Pertama            62 – 61DT

Hari Kedua              51 – 54DT

Hari Ketiga               43 – 48DT

Perkhidmatan Pasang Tali Semula Badminton Nanogy99 di Kuala Lumpur KL oleh Certified Stringer Badminton Bertauliah Profesional 2024

Ulasan Tali Badminton Yonex NBG99 oleh ERR Pasang Tali Badminton KL

Sebagai tambahan, kami menerima maklum balas daripada seorang pemain badminton riadah yang mendapati tali Nanogy 99 menawarkan kawalan yang baik, terutamanya semasa melakukan jaringan dan pukulan jatuh. Rasa tali ini adalah sederhana, dan bunyi pukulan adalah sangat baik semasa melakukan pukulan smash dan lob. Dari segi ketahanan, tali ini boleh bertahan selama 3 bulan apabila digunakan tiga kali seminggu. Tambahan pula, penurunan ketegangan adalah jauh lebih perlahan berbanding dengan BG65.

Dari rasa ingin tahu, pemain tersebut mencuba raket yang sama dengan ketegangan yang berbeza iaitu 24 paun dan 27 paun. Dengan ketegangan pada 24 paun, dia tidak mengalami daya tolakan dan mendapati rasa tali terlalu lembut, dengan bunyi pukulan tidak mencapai penarafan “8” seperti yang dinyatakan. Manakala pada ketegangan 27 paun, dia merasa sangat selesa bermain dengannya. Dia mendapati bahawa kawalan, bunyi pukulan, dan daya tolakan semuanya memuaskan hatinya, mengesahkan bahawa tali NBG99 sepatutnya dipasang pada ketegangan yang lebih tinggi untuk hasil yang lebih baik.

Sebagai suatu peraturan, kami menambah 10% pra-putaran kepada tali mendatar apabila melakukan pasang semula tali badminton Yonex Nanogy 99 untuk meningkatkan perasaan pukulan untuk ahli-ahli kami. Akhirnya, kaedah pengegejan ini sesuai untuk pemain yang suka melakukan pukulan smash kuat dan pemain yang lebih suka mengawal permainan mereka.

Pasang Semula Badminton Nanogy 99 di Melati Utama KL oleh ERR Malaysia, Certified Stringer Badminton Bertauliah 2024

Berbincang dengan Penggejat Certified Stringer Kami

Kebanyakan pemain biasanya berbincang dengan Certified Stringer Bertauliah kami, Encik Eric Chuar, sebelum menghantar raket mereka untuk dipasang semula tali. Walau bagaimanapun, jika anda bukan ahli atau tidak mempunyai pengalaman atau pengetahuan tentang tali, jangan bimbang. Jangan sekali-kali memilih tali berdasarkan harga semata-mata. Sentiasa pilih tali yang sesuai dengan gaya permainan anda. Selalu terdapat pilihan pasang semula yang lebih murah untuk tali nipis dan tebal untuk memenuhi pilihan anda. Kadang-kadang, pemain baru pernah mengalami pengalaman buruk ketika merakamkan raket mereka di kedai lain. Mereka mungkin telah membayar harga yang lebih tinggi tetapi tidak menerima tali berkualiti, yang mengakibatkan pengalaman bermain yang kurang memuaskan.

Walau bagaimanapun, selepas datang kepada kami untuk pasang semula tali, mereka menyedari bahawa mereka boleh memilih tali yang sesuai, dan kami memberi nasihat kepada mereka mengenai jenis dan jenama tali yang paling sesuai untuk mereka. Akhirnya, harga kami sentiasa berpatutan, dan kami memberi tumpuan kepada mengekalkan standard tinggi dalam pasang semula tali badminton daripada hanya mencari keuntungan. Tambahan pula, kami sentiasa berkongsi dan memberi nasihat kepada ahli-ahli kami apabila kami mempunyai maklumat atau pengetahuan baru mengenai pasang semula raket.

Perkhidmatan Pasang Semula Tali Badminton Yonex Nanogy 99 Titanium di Kuala Lumpur KL, Melati Utama, oleh ERR Pasang Semula Badminton, KL Malaysia

Penerangan Pengeluar Mengenai Yonex Nanogy 99

Penerangan

Serat braided kasar asli YONEX dan lapisan nilon khas menyediakan cengkaman maksimum pada bulu tangkis, meningkatkan pukulan jaring hairpin dan pemotongan.

Bahan:

NYLON MULTIFILAMENT INTENSITI TINGGI

Panjang:

10m (33 kaki)

Gauge:

0.69mm

Ciri Utama:

Kawalan

Rasa Sederhana

Dibuat di Jepun

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Harga Pasang Semula Tali Badminton NBG99

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.