Li-Ning No.7 Badminton String Review in Singapore Professional Badminton Stringing Certified Stringer 2024

Li-Ning No.7 Kajian Pasang Tali Raket Badminton di KL Malaysia

Oleh ERR Badminton Stringing

Li-Ning No.7 Ulasan pasang tali badminton ini sesuai untuk pemain yang mencari ketahanan dan rasa keras.

Li-Ning No.7 Pasang Tali Raket Badminton oleh ERR, Perkhidmatan Restring Badminton Profesional, Stringer Bertauliah 2024

Selamat datang ke

Kajian Pasang Tali Raket No.7 Li-Ning oleh ERR Badminton Stringing KL Malaysia

Kebanyakan ahli kami menggunakan tali yang lebih tebal ini untuk permainan badminton masa lapang mereka. Mereka yang mempunyai dua raket akan mengikat satu raket dengan jenis tali yang lebih tebal dan satu lagi dengan tali berkualiti tinggi seperti BG80. Raket dengan tali BG80 akan digunakan untuk permainan berkualiti tinggi, manakala raket dengan tali tebal akan digunakan untuk latihan dan permainan berkualiti rendah.

Ulasan daripada Eric: Saya menggunakan tali raket jenis ini untuk latihan biasa saya dan bertanding dengan pelajar saya. Ia sangat tahan lama, walaupun ia mempunyai rasa keras. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda terbiasa untuk mencapai titik hubungan yang sempurna dengan tali raket ini, anda akan memilihnya selama-lamanya. Lama kelamaan, anda akan perasan bahawa anda terus memilih pasang tali raket badminton ini.

Selain itu, semasa regangan badminton No.7 Li-Ning, kami melihat sesuatu tentang salutan permukaan tali. Ia tidak sekering berbanding dengan tali Yonex, yang juga bermakna ia lebih tahan lama. Tali raket ini masih digunakan oleh Pasukan Kebangsaan China hari ini. Sesetengah ahli kami yang gemar memukul dengan kuat semasa permainan mereka lebih suka tali ini, kerana ia sangat tahan lama dan tidak mudah putus. Mereka juga menyebut bahawa kualiti adalah lebih baik daripada tali raket tanpa nama yang lain.

Secara kebetulan, untuk semua lilitan badminton No. 7 Li-Ning, kami lebih suka menggunakan kaedah stringing 2 knots. Sebabnya ialah ia boleh melambatkan penurunan tension, yang bermaksud bahawa tension akan berkurangan dengan lebih perlahan.

Di bawah ialah keputusan ujian DT untuk badminton Li-Ning No. 7 yang disambung semula pada 28 lbs.

Hari Pertama         49 – 52 DT

Hari Kedua            43 – 47 DT

Hari Ketiga            40 – 44 DT

Li-Ning No.7 Pasang tali raket oleh ERR di Melati Utama KL, Pasang tali raket Badminton oleh Stringer Profesional yang Disahkan 2024

Kajian Li-Ning No.7 oleh Pemain Intermediate

Kebanyakan ahli badminton peringkat profesional kami hanya kembali semula selepas 1 hingga 2 bulan apabila mereka menggunakan Li-Ning No.7. Untuk pemain tahap biasa, mereka biasanya kembali selepas 6 bulan atau lebih. Ini mengesahkan bahawa ketahanan tali adalah baik. Sesetengah pemain peringkat lanjutan lebih suka restring badminton No. 7 Li-Ning pada tension antara 27 – 29 lbs.

Sebabnya ialah pada peringkat lanjutan, pemain tidak memerlukan teknologi baru dalam raket atau tali mereka. Mereka hanya memerlukan raket dan tali yang membantu mereka mengawal bulu tangkis bila-bila masa mereka mahu. Bagaimana kita tahu semua ini? Kami sentiasa mengumpul tinjauan daripada pemain di semua peringkat – daripada profesional dan berdaya saing kepada lanjutan dan masa lapang. Semua tahap pemain yang berbeza ini menggunakan Li-Ning No.7. Mengapakah pemain profesional tidak memerlukan tali raket tolakan tinggi atau raket teknologi baharu?

Sebabnya pemain profesional mempunyai badan dan kekuatan yang kuat. Jika diberi raket yang terlalu ringan, mereka tidak akan dapat membiasakannya. Tambahan pula, kerana mereka mengayun terlalu laju dan kuat, mereka mungkin terlepas titik sentuhan “sweet spot” dengan bulu tangkis.

Li-Ning No. 7 Pasang Tali Raket Badminton di Wangsa Maju KL oleh ERR, Pasang Tali Raket Badminton oleh Profesional Restring yang Disahkan 2024

Sebarang Perbezaan Antara Yonex BG65 dan Li-Ning No.7?

Raket memerlukan masa untuk membiasakan diri, dan kita juga perlu menggunakan kemahiran kita pada raket. Ramai orang suka menukar raket selepas bermain untuk masa yang singkat sahaja. Selalunya, mereka akan membeli raket baru dan menghantarnya untuk restring. Dengan berbuat demikian, mereka menjadi keliru dan kecewa. Selepas pengikat bertauliah kami, Encik Eric Chuar, menerangkan segala-galanya kepada mereka, mereka akhirnya faham mengapa mereka tidak bertambah baik selepas bertahun-tahun, dan mengapa tahap kemahiran mereka tidak meningkat.

Sebahagian daripada sebabnya ialah mereka terus menukar raket mereka. Sesetengah pemain mungkin masih mencari raket yang sesuai dengan mereka, manakala yang lain terlalu bergantung pada iklan raket. Pada hakikatnya, jenis tali raket tebal ini tidak begitu bagus, dan kosnya jauh lebih murah daripada tali raket nipis.

Banyak jenama telah keluar dengan tali 0.70mm. Sebab utama untuk ini adalah untuk mencipta rangkaian yang luas untuk jenama mereka, jadi pelanggan mempunyai banyak pilihan untuk dipilih. Sebagai contoh, Li-Ning No.7 adalah lebih kurang sama dengan Yonex BG65. Ciri utama mereka adalah ketahanan, dan tidak banyak perbezaan. Semuanya bergantung pada jenama yang anda suka sokong.

Li-Ning No. 7 Perkhidmatan Pasang Tali Raket Badminton di KL Seri Setia Malaysia oleh ERR Badminton Restring, Restring Badminton oleh Restringer Profesional Badminton Bertauliah 2024

Penerangan Pengeluar No.7 Li-Ning

Spesifikasi

Kawalan – 8
Ketahanan – 10
Kuasa tolakan – 6
Bunyi pukulan -7
Penyerapan Kejutan – 8

Tali badminton yang sangat tahan lasak

Menggunakan fabrik tahan haba & berintensiti tinggi untuk kedua-dua bahagian dalam dan luar untuk menjadikannya sangat tahan lama

Teknologi Deep-Re-Dipping unik Li-Ning meningkatkan ketahanan secara dramatik dan menghalang tension hilang pada masa yang sama.

Salutan penyerap pukulan khas Li-Ning memberikan rasa pukulan yang hebat. Perasaan memukul lembut

Tolok: 0.70mm
Teras: Multifilamen Nilon Polimer Tinggi
Luaran: Nilon tahan haba & Intensiti Tinggi

Perkhidmatan Pasang Tali Badminton Kuala Lumpur KL ERR Badminton 2024

Li-Ning No.7: Harga Stringing Badminton

Sila rujuk kepada Senarai Tali kami untuk maklumat harga

Soalan Yang Sering Dijawab


Cara Untuk Membuat Janji Temu:

  1. Untuk melihat jadual perkhidmatan tali kami, sila klik butang ‘Tempah’.
  2. Anda juga boleh secara langsung membuat tempahan untuk perkhidmatan menegang racquet badminton melalui pautan berikut: Klik Di Sini untuk Tempah
  3. Dalam sistem tempahan dalam talian kami, anda boleh memilih pilihan untuk pengambilan racquet segera atau pada hari yang sama.
  4. Antara muka tempahan akan memaparkan warna pelbagai tali serta maklumat harga yang bersesuaian.
  5. Untuk memberikan perkhidmatan yang lebih profesional, disyorkan agar anda membuat janji temu terlebih dahulu.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan:

Kami juga menerima permohonan menegang tali dari pelanggan yang datang tanpa tempahan, tetapi ini akan memerlukan masa pemprosesan tambahan. Oleh itu, disyorkan agar anda membuat janji temu dalam talian sebelum datang ke kedai.